Pasta med färs och chilisås

Recept på pasta med köttfärssås med chilisås.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl chilisås - (Heinz)
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 280 g pasta - t ex spagetti
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk persilja - strimlad
  • 1 dl parmesan - flagad (40 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1.  Fräs färsen i 1 msk olivolja under -omrörning ca 3 min, tills den smular sig.

  2. Tillsätt fond, chilisås och krossade tomater. Låt färsen småputtra under lock ca 10 min.

  3. Koka pastan enligt anvisning på -förpackningen.

  4. Skala och finhacka löken. Skala och 
skiva vitlöken. Blanda lök och vitlök i färsen och låt koka med de sista 5–8 minuterna. Krydda med 1/2 tsk salt och  2 krm 
svartpeppar.

  5. Servera såsen på en bädd av nykokt pasta. Garnera med persilja och parmesanflagor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!