Pasta med bakade tomater och bönor

Recept på vegetarisk pasta med bakade tomater. Tomater och bönor får extra god smak när de bakas i ugnen med lök, vitlök och rosmarin. Sedan är det bara att blanda ner kokt pasta och strö över rikligt med parmesanost. Klart!
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g körsbärstomater - i olika färger
  • 1 förp vita bönor - stora (380 g)
  • 3 kvistar rosmarin
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör:

  • 100 g parmesan - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Halvera tomaterna och repa rosmarinen. Häll av spadet från bönorna och spola dem i kallt vatten.

  3. Lägg lök, vitlök, tomater, bönor och rosmarin i en liten långpanna. Ringla över 2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda runt. Ställ in formen mitt i ugnen, ca 20 min.

  4. Blanda pastan med tomat- och bönblandningen. Strö på parmesanost. 

Styling: Elisabeth Johansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!