Pasta med bacon, saffran och paprika

Snabblagad krämig pastasås som passar lika bra till vardag som till fest.

Petra Lindstrand
Pasta med bacon, saffran och paprika
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 paprikor - gula
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 0,5 pkt saffran - (à 1/2 g), -1
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 300 g pasta - gärna orecchiette
  • 70 g rucola
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Tärna paprikan. Strimla baconet.

  2. Fräs lök och bacon i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt paprikan och låt fräsa med ca 3 min. Tillsätt saffran och crème fraiche. Smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet men spara ca 2 dl. Häll den kokta pastan i såsen och blanda om. Rör i kokspadet till önskad krämig konsistens. Toppa med rucola.

  4. Foto Helén Pe 2/18

Vad tyckte du om receptet?