Pasta med bacon, saffran och paprika

Snabblagad krämig pastasås som passar lika bra till vardag som till fest.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 paprikor - gula
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 0,5 pkt saffran - (à 1/2 g), -1
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 300 g pasta - gärna orecchiette
  • 70 g rucola
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Tärna paprikan. Strimla baconet.

  2. Fräs lök och bacon i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt paprikan och låt fräsa med ca 3 min. Tillsätt saffran och crème fraiche. Smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet men spara ca 2 dl. Häll den kokta pastan i såsen och blanda om. Rör i kokspadet till önskad krämig konsistens. Toppa med rucola.

  4. Foto Helén Pe 2/18

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!