Pasta med ärter, ricotta och gräslök  

Recept på vegetarisk pasta med ärter, ricotta och gräslök. Skiva och stek champinjonerna under tiden pastan kokas, då går rätten supersnabbt att laga.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g pasta - gärna fullkorn
  • 250 g champinjoner - eller annan svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl ärtor - frysta
  • 100 g parmesan
  • 250 g ricottaost
  • 1 kruka gräslök
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, men spara 1 dl av kokvattnet i botten på kastrullen.

  2. Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt. Skala och pressa över vitlöken. Blanda i ärterna mot slutet av stekningen.

  3. Riv parmesanen. Blanda 2/3 parmesan med ricottaosten, 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda röran med pastan i kastrullen. Tillsätt svamp och ärter. Strimla gräslöken och strö över tillsammans med resterande parmesanriv. Servera direkt med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!