Pasta Bloody Mary

Här har den klassiska drinken fått ge smaka åt nykokt pasta. Hett och gott med tabasco, tomat, worcestersås och pepparrot. För den som vill serveras vodkan separat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 selleristjälkar
  • 150 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 490 g tomatfond - (ardita)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk worcestershiresås
  • 0,5 tsk tabasco
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 0,75 tsk salt

Tillbehör

  • 400 g pasta - kokt
  • 1 msk pepparrot - färsk riven

Gör så här

  1. Skölj och tärna selleristjälkarna fint. Skala och tärna morötterna. Skala och hacka löken.

  2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs det hackade en kort stund utan att det tar färg.

  3. Tillsätt tomatfond, vatten, worcestersås, tabasco, salt och svartpeppar. Låt såsen koka ca 5 min.

  4. Blanda den varma såsen med nykokt pasta och garnera med riven pepparrot. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!