För mer pastainspiration:
Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och pancetta i olja i en medelvarm stekpanna ca 5 min. Häll i vodkan och låt koka ca 1 minut. Rör i tomatpuré och låt den fräsa med ca 2 min.
Tillsätt grädden och låt såsen sjuda ca 3 min. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1–2 dl av kokvattnet.
Repa och strimla basilikan. Blanda pastan med såsen. Tillsätt ca 1 dl kokvatten och basilika. Vänd ihop, lägg upp på fat och servera direkt med riven parmesan.
Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker