Pasta Alfredo - klassisk och lättlagad italiensk pastarätt

Recept på Pasta Alfredo, en klassisk italiensk pastarätt som skapades av kocken och restaurangägaren Alfredo di Lelio i början av 1900-talet. En lättlagad pastarätt med parmesanost och smör.
Allt om Mat
Pasta Alfredo - klassisk och lättlagad italiensk pastarätt
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g fettuccini - pasta
  • 150 g parmesanost
  • 100 g smör
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Finriv osten.

  2. Smält smöret i en stor stekpanna. Låt pastan rinna av men spara 2 dl av kokvattnet. Häll vattnet i stekpannan och tillsätt nästan all ost, spara lite till garnering. Vänd ner pastan och rör om så att osten smälter och allt blandas väl. Krydda med peppar.

  3. Strö över resterande ost och servera pastan genast.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra bästa recept här:

Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker