Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta aglio e olio – recept på lättlagad pasta

Pasta aglio e olio är en snabbfixad vegopasta för vitlöksälskare. Passa så att vitlöken inte bränns.

Monica Eisenman
Pasta aglio e olio – recept på lättlagad pasta
Pasta aglio e olio – recept på lättlagad pasta
Pasta aglio e olio – recept på lättlagad pasta
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 450 gspaghetti
  • 8vitlöksklyftor- –10
  • 0,75 dlolivolja
  • 0,5 tskpeperoncino- eller chiliflakes
  • 1 dlbladpersilja- finhackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • evparmesan- riven

Gör så här

  1. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.

  2. Koka pastan enligt anvisning.

  3. Häll av vattnet från pastan men spara ca 3 dl.

  4. Fräs vitlöken i olja ca 2 min. Tillsätt kokvattnet och chili. Sjud tills en tredjedel återstår. Tillsätt pastan och blanda väl. Rör ner persiljan och krydda med salt och peppar. Servera direkt, eventuellt med riven parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoritrecept här!

Läs mer:
Recept på klassisk lasagne
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås