Pasta aglio e olio  

Pasta aglio e olio är en snabbfixad vegopasta för vitlöksälskare. Passa så att vitlöken inte bränns.
Monica Eisenman
Pasta aglio e olio  
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 450 g spaghetti
  • 8 vitlöksklyftor - –10
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 tsk peperoncino - eller chiliflakes
  • 1 dl bladpersilja - finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • ev parmesan - riven

Gör så här

  1. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.

  2. Koka pastan enligt anvisning.

  3. Häll av vattnet från pastan men spara ca 3 dl.

  4. Fräs vitlöken i olja ca 2 min. Tillsätt kokvattnet och chili. Sjud tills en tredjedel återstår. Tillsätt pastan och blanda väl. Rör ner persiljan och krydda med salt och peppar. Servera direkt, eventuellt med riven parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: Recept på klassisk lasagne