Pasta à la Norma

Recept på pasta à la Norma. Sältan kommer från ricotta ­salata, som är en lagrad ricotta­ost. Osten kan ersättas med en blandning av pecorinoost och ­ricotta- eller fetaost.

Ingredienser

  • 400 g rigatonipasta
  • 2 auberginer
  • 2 tsk salt - + 2 krm
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk tomater - krossade eller hela skalade (400 g)
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 dl oreganoblad - eller basilika, färska
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g ricotta salata - eller pecorinoost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 5 mm tunna skivor. Halvera dem. Lägg dem i en skål och blanda med 2 tsk salt. Låt stå ca 20 min. 

  2. Skölj av saltet och pressa ut vätskan från aubergineskivorna.  Häll på 2 msk olja och blanda väl. Lägg skivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.  

  3. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en kastrull ca 5 min. Häll över krossade tomater och vin. Blanda i oreganon och krydda med 2 krm salt och peppar. Vänd ner aubergine och lök i såsen och servera med pasta och ricotta salata. 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!