Passionsmarinerad ananas med choklad

Ananas marinerad i passionsfrukt och pepparfrukt serveras med chokladdipp. Välj gärna honung av god kvalitet med mycket doft och smak. Ananas skuren i bitar finns i välsorterade livsmedels-butiker.
Lena Söderström
Passionsmarinerad ananas med choklad
Passionsmarinerad ananas med choklad Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3 passionsfrukter
  • 1 spansk peppar (chili) - mild
  • 1 ananas
  • 4 - 5 myntablad - strimlad

Dipp

  • 2 msk socker
  • 2 msk kakao
  • 0,5 krm salt
  • 2 msk vatten
  • 2 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Dela och gröp ur
 passionsfrukterna. 
Dela, kärna ur och finhacka 
pepparfrukten. Skär bort skal 
och stock från ananasen. Skär i bitar.

  2. Blanda ananasbitar, passionsfrukt och pepparfrukt i en skål och låt stå svalt till serveringen.

  3. Mät upp socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt vattnet i omgångar under vispning så att allt blandas. Koka upp under omrörning. Låt småkoka tills såsen är blank och slät, 3–5 min. Rör i honungen.

  4. Servera såsen som dipp till den marinerade frukten. Garnera med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!