Passionsmarinerad ananas med choklad

Ananas marinerad i passionsfrukt och pepparfrukt serveras med chokladdipp. Välj gärna honung av god kvalitet med mycket doft och smak. Ananas skuren i bitar finns i välsorterade livsmedels-butiker.

Lena Söderström
Passionsmarinerad ananas med choklad
Passionsmarinerad ananas med choklad Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3 passionsfrukter
  • 1 spansk peppar (chili) - mild
  • 1 ananas
  • 4 - 5 myntablad - strimlad

Dipp

  • 2 msk socker
  • 2 msk kakao
  • 0,5 krm salt
  • 2 msk vatten
  • 2 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Dela och gröp ur
 passionsfrukterna. 
Dela, kärna ur och finhacka 
pepparfrukten. Skär bort skal 
och stock från ananasen. Skär i bitar.

  2. Blanda ananasbitar, passionsfrukt och pepparfrukt i en skål och låt stå svalt till serveringen.

  3. Mät upp socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt vattnet i omgångar under vispning så att allt blandas. Koka upp under omrörning. Låt småkoka tills såsen är blank och slät, 3–5 min. Rör i honungen.

  4. Servera såsen som dipp till den marinerade frukten. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?