Passionskulor

Recept på passionskulor. För att tryffeln inte ska smälta när den chokladdoppas rullas i stället tryffeln mellan chokladdoppade fingrar och därefter i riven choklad eller kakao.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g passionsfruktspuré
  • 10 passionsfrukter
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1,5 msk strösocker
  • 125 g mörk choklad - mörk
  • 125 g choklad - ljus
  • 50 g smör - osaltat
  • 2 tsk passionslikör

Garnering

  • 200 g choklad - ljus

Gör så här

  1. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en sil satt över en bunke. Passera så gott det går med hjälp av en sked, det ska bli ca 1 dl vätska.

  2. Koka upp passionsfrukt, grädde, socker och honung. Hacka under tiden chokladen och lägg i en bunke. Häll koket över chokladen och mixa massan slät med en mixerstav.

  3. När chokladsmeten är 35–40° vispas smöret i och därefter likören. Lägg plast på tryffeln låt stelna i rumstemperatur över natten.

  4. Lägg tryffeln i en spritspåse med slät tyll och spritsa ut toppar. Ställ kallt att stelna (3).

  5. Riv 100 g ljus choklad på grova sidan på rivjärnet. Smält 100 g ljus choklad i mikron eller över vattenbad.

  6. Rulla topparna till kulor med lätta händer. Doppa fingrarna i den smälta chokladen och rulla kulorna mellan fingrarna och därefter i den rivna chokladen. Förvara i rumstemperatur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!