Passionsfruktstårta

Recept på passionsfruktstårta. Ont om tid? Köp färdiga tårtbottnar och lägg ihop dem med krämen.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1,25 dl apelsin - pressad
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 1,5 tsk bakpulver

Fyllning

  • 200 g färskost - naturell
  • 0,75 dl passionsfruktscurd - utan kärnor, se recept
  • 0,75 dl florsocker
  • 3 passionsfrukter

Topping

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl crème fraiche - rumsvarm
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl passionsfruktscurd - utan kärnor, se recept

Garnering

  • blommor - ekologiskt odlade

Tillbehör

  • ev hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa smör och socker i en matberedare. Tillsätt ägg och apelsinsaft. Blanda mjölet med bakpulvret och blanda ner i smeten.

  2. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan kallna.

  4. Fyllning: Vispa färskost, passionsfruktcurd och florsocker så att det blir en jämn kräm.

  5. Dela kakan i tre bottnar. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera passionsfrukten genom en sil. Ringla hälften av passionssaften över en botten.

  6. Bred hälften av fyllningen  på den undre bottnen. Lägg på nästa botten och ringla över resterande passionssaft. Bred på resterande fyllning. Lägg på den sista bottnen. Ställ tårtan i kylen medan toppingen vispas.

  7. Topping: Vispa smör och crème fraiche. Tillsätt florsockret, lite i taget. Blanda i passionsfruktscurden. Bred toppingen på och runt om tårtan. Låt stå i kylen ca 1 timme.

  8. Garnera tårtan med blommor och servera gärna med hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!