Passionsfruktsglass med frasigt sesamströssel

Passionsfruktsglass med frasigt sesamströssel har underbar smak av passionsfrukt och härligt krämig i konsistensen, tack vare den kondenserade mjölken. Den gör att du inte ens behöver en glassmaskin!

Petra Lindstrand
Passionsfruktsglass med frasigt sesamströssel
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g passionsfrukt - fryst, t ex Ica
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk - (397 g)
  • 2 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt

Sesamfröströssel, ca 1/2 dl

  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1.  Tina passionsfrukten. Vispa grädden lätt fluffig. Tillsätt den kondenserade mjölken, vaniljsocker och salt. Vispa till en fluffig konsistens, ca 3 min. Rör ner passionsfruktsköttet.

  2. Häll glassmeten i en form och ställ in i frysen ca 8 timmar tills den har frusit.

  3. Sesamfröströssel: Häll sesamfrön, socker och vatten i en stekpanna och stek på medelvärme under omrörning ca 5 min tills fröna får lite färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt kallna.

  4. Servera glassen med sesamfröströssel.

Vad tyckte du om receptet?