Passionsfruktscurd
Tillagning: 25 minuter
I kyl: 12 timmar
Aktiv tid c:a 25 minuter
I kyl: 12 timmar
Aktiv tid c:a 25 minuter
Recept på passionsfruktscurd. Passera den nylagade varma curden genom finmaskig sil om du vill ha den helt slät.
Ingredienser
3
dl
-
2
äggulor
-
3
ägg
-
175 g
smör
-
3 dl
strösocker
-
1 dl
citron
- pressad
-
1,5 dl
passionsfrukt
- inkråm (ca 10 frukter)
Gör så här
-
Vispa äggulor och ägg.
-
Smält smöret. Tillsätt sockret under omrörning. Blanda i citronsaft och passionsfrukt.
-
Vispa i äggblandningen, använd gärna ballongvisp. Sjud under vispning tills blandningen blir tjock och krämig, ca 5 min. Passera eventuellt curden genom en sil. Låt kallna.
-
Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 12 timmar.