Passionsfruktscurd

Recept på passionsfruktscurd. Passera den nylagade varma curden genom finmaskig sil om du vill ha den helt slät.

Lena Söderström
Passionsfruktscurd

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 3 ägg
  • 175 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl citron - pressad
  • 1,5 dl passionsfrukt - inkråm (ca 10 frukter)

Gör så här

  1. Vispa äggulor och ägg.

  2. Smält smöret. Tillsätt sockret under omrörning. Blanda i citronsaft och passionsfrukt.

  3. Vispa i äggblandningen, använd gärna ballongvisp. Sjud under vispning tills blandningen blir tjock och krämig, ca 5 min. Passera eventuellt curden genom en sil. Låt kallna.

  4. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 12 timmar.

Vad tyckte du om receptet?