Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Passionsfruktscurd

Recept på passionsfruktscurd. Passera den nylagade varma curden genom finmaskig sil om du vill ha den helt slät.
Lena Söderström
Passionsfruktscurd
Passionsfruktscurd
Passionsfruktscurd

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 3 ägg
  • 175 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl citron - pressad
  • 1,5 dl passionsfrukt - inkråm (ca 10 frukter)

Gör så här

  1. Vispa äggulor och ägg.

  2. Smält smöret. Tillsätt sockret under omrörning. Blanda i citronsaft och passionsfrukt.

  3. Vispa i äggblandningen, använd gärna ballongvisp. Sjud under vispning tills blandningen blir tjock och krämig, ca 5 min. Passera eventuellt curden genom en sil. Låt kallna.

  4. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 12 timmar.

Vad tyckte du om receptet?