Passions- och mangosorbet med ananassallad

Recept på en uppfriskande fruktsorbet. Sorbet görs enklast i glassmaskin för den krämiga och fina konsistensens skull.
Allt om Mat

Passions- och mangosorbet med ananassallad

  • 3 - 4 passionsfrukter - (1/2 dl fruktsaft)
  • 1 mango
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 gelatinblad

Fruktsallad

  • 1 ananas
  • 2 sharonfrukter
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur passionsfrukten. Passera kärnorna i en finmaskig sil, spara fruktsaften.

  2. Kärna ur och skala mangon. Mixa 1/2 mango (ca 3/4 dl) med mixerstav, spara den andra halvan till fruktsalladen.

  3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Blanda socker och 1 dl vatten i en kastrull och låt koka upp. Ta av från plattan.

  4. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i den varma sockerlagen. Låt svalna men inte kallna och stelna.

  5. Blanda ner passionssaft, mangopuré och 1 dl vatten. Frys i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) ca 30 min. Ta upp och lägg över i en plastburk med lock och ställ i frysen.

  6. Fruktsallad: Halvera, skala och skär ananasen i klyftor, skär bort rotstocken och skär frukten i grova bitar. Skala och skär 1/2 mango i bitar. Skär sharonfrukten i bitar. Lägg all frukt i en skål. Halvera passionsfrukterna och gröp ut kärnor över frukten.

  7. Servera fruktsalladen i skålar med en kula sorbet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!