Påsksallad med mango, avokado och cocktailmozzarella

Recept på påsksallad. Avokado och mango vänds ihop med salladen strax före servering för att behålla sin krispighet.
Elisabeth Johansson
Påsksallad med mango, avokado och cocktailmozzarella
Påsksallad med mango, avokado och cocktailmozzarella Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater - gula (1 ask)
  • 1 mango - väl mogen
  • 4 avokador
  • 0,5 rödlök
  • 80 g babyspenat - (1 påse)
  • 100 g mangoldskott - gula, eller rucolasallad (1 påse)
  • 1 kruka basilika
  • 2 pkt cocktailmozzarella - (à 125 g)
  • 0,5 msk flingsalt
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Honungsvinägrett

  • 0,5 liten schalottenlök
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär mango och avokado i klyftor eller skivor. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.

  2. Vinägrett: Skala och hacka löken. Blanda lök, honung och vinäger. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat. Ringla över dressingen. Blanda flingsalt och pumpakärnor och strö över salladen när den ska serveras. Krydda med svartpeppar.

  4. Droppa dressingen över salladen precis innan den ska ätas.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!