Päronbullar med ricotta, pinjenötter och choklad

Bullarna är fyllda med en spännande smakkombination av färskost, päron och choklad. Pinjenötter och pärlsocker gör dem extra goda. Utgå ifrån grunddeg för vetebullar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 sats grunddeg - se recept nedan
  • 40 pappersformar

Fyllning

  • 2 päron - stora
  • 4 msk strösocker
  • 100 g smör - rumstempererat
  • 200 g ricottaost - eller annan färskost, t ex kesella
  • 100 g choklad - grovt hackad

Pensling

  • 1 ägg
  • 1 dl pärlsocker
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Gör grunddegen. Klicka här för recept!

  2. Fyllning: Skala och skär päronen i små tärningar och blanda dem med socker.

  3. Dela degen i två delar. Kavla ut en del till en 35x50 cm stor platta. Bred hälften av smör och färskost på degen. Strö över hälften av chokladen (aver en sats på 40 bullar).

  4. Fördela päronbitarna över degen och vik ihop degen från långsidan. Kläm ihop kanten och skär upp varje bit i ca 20 remsor. Tvinna och rulla ihop dem till bullar. Lägg dem i pappersformar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan. Låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pinjenötter.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!