Parmesanscones med äggsallad

Parmesanscones med äggsallad är en variant av scones med riven parmesanost i smeten.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 75 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl parmesan - riven

Äggsallad

  • 3 ägg - hårdkokta
  • 0,5 kruka gräslök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl, smör, bakpulver och salt i en matberedare. Tillsätt ägget blandat med mjölken och mixa snabbt ihop till en smidig deg.

  2.  Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Arbeta in osten. Kavla eller platta ut degen till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut 6-8 rundlar med kakmått, 7-8 cm i diameter. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Låt svalna på ett galler under bakduk.

  4. Äggsallad: Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken. Blanda ägg, gräslök och majonnäs. Krydda med salt.

  5. Servera sconesen ljumma med äggsalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!