Parmesanmajonnäs  

Parmesanmajonnäs passar bra till grillat kött, kyckling och grönsaker.  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 60 g parmesan
  • 2 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Finriv osten.

  2. Mixa äggulor och vinäger i en matberedare. Tillsätt olja i en fin stråle och mixa till en tjock majonnäs. Blanda ner osten.

  3. Skala och riv eller pressa ner vitlöken i majonnäsen. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!