Parmesankex med pinjenötter

På varje kex ligger två pinjenötter som en symbol för tvåsamhet. Känns det pilligt så kan man bara strö ut dem över kexen. Kexen kan gräddas flera dagar i förväg och förvaras i en tättslutande burk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g färdigköpta små salta kex
  • 150 g parmesan
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Lägg ut kexen på plåtar med bakplåtspapper. Riv osten fint.

  3. Strö osten över kexen och lägg pinjenötter på varje kex. Gratinera mitt i ugnen ca 6-8 min tills osten smält.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!