Parmesanhjärtan

Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 små tunnbröd - t ex Njalla polarbröd
  • 0,75 dl parmesan - riven
  • 2 msk salta jordnötter - hackade
  • ägg - till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vik brödet först på mitten och sedan en gång till. Klipp i den rundade kanten ut 2 bågformer, det ska vara hjärtats bågar. Klipp sedan itu hjärtanen efter vikningen. Varje tunnbröd blir 4 hjärtan.

  2. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över riven ost och hackade nötter.

  3. Sätt in dem mitt i ugnen ca 4 min till fin färg. Låt dem kallna på plåten. De ska bli helt spröda och hårda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!