Parmesangratinerade bakpotatisskivor

En god och enkel ”allt i ett”-rätt. Medan potatisskivorna är i ugnen förbereds allt som ska vara på.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt

Topping

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • 3 tomater
  • 1 dl oliver - urkärnade svarta
  • 1 vitlöksklyfta - stor
  • 0,5 dl timjan - färsk, hackad
  • 1 krm salt
  • svartpeppar - från kvarn
  • 1 dl parmesan - nyriven

Tillbehör

  • 1 sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta, borsta och skär potatisarna i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja. Strö över salt. Baka mitt i ugnen 15–20 min tills potatisskivorna blivit mjuka.

  2. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Stek dem i oljan på hög värme i en stekpanna 3–4 min tills kycklingen är helt genomstekt. Dela, gröp ur och skär tomaterna i små bitar. Hacka oliverna. Blanda alla ingredienser till toppingen utom parmesanosten.

  3. Fördela toppingen på potatisen. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen 3–4 min tills osten fått färg. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?