Parmesangratinerade bakpotatisskivor

En god och enkel ”allt i ett”-rätt. Medan potatisskivorna är i ugnen förbereds allt som ska vara på.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt

Topping

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • 3 tomater
  • 1 dl oliver - urkärnade svarta
  • 1 vitlöksklyfta - stor
  • 0,5 dl timjan - färsk, hackad
  • 1 krm salt
  • svartpeppar - från kvarn
  • 1 dl parmesan - nyriven

Tillbehör

  • 1 sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta, borsta och skär potatisarna i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja. Strö över salt. Baka mitt i ugnen 15–20 min tills potatisskivorna blivit mjuka.

  2. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Stek dem i oljan på hög värme i en stekpanna 3–4 min tills kycklingen är helt genomstekt. Dela, gröp ur och skär tomaterna i små bitar. Hacka oliverna. Blanda alla ingredienser till toppingen utom parmesanosten.

  3. Fördela toppingen på potatisen. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen 3–4 min tills osten fått färg. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!