Parmesandoftande plättar med rucolakesella

Färdiga plättar är ett skönt alternativ till att steka egna. Med kesellablandningen och parmesanosten blir det en hel middag i ett.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g plättar
  • 100 g parmesan - riven
  • 80 g rucolasallad
  • 250 g kesella
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 msk smör - eller olja

Tillbehör

  • skinka - kokt, i tunna skivor
  • grönsallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Riv parmesanosten.

  3. Skölj och torka rucolan. Hacka den grovt och blanda med kesella och hälften av parmesanosten. Salta och peppra.

  4. Lägg hälften av plättarna i en smord ugnssäker form, fördela kesellablandningen på. Lägg på de resterande plättarna och strö över den resterande parmesanosten.

  5. Grädda plättarna mitt i ugnen 5-8 min tills osten har fått fin färg.

  6. Servera gärna med kokt skinka i tunna skivor samt en blandad grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!