Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Parmalindad torsk med italiensk potatissallad

Recept på parmalindad torsk med potatissallad - en lyxig vardagsrätt. Använd en fast potatissort som inte kokar sönder, t ex Amandine.

Petra Lindstrand
Parmalindad torsk med italiensk potatissallad
Parmalindad torsk med italiensk potatissallad
Parmalindad torsk med italiensk potatissallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé - t ex torsk
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 skivor parmaskinka - eller ­prosciutto
  • 0,5 dl pinjenötter

Potatissallad

  • 900 g potatis - fast sort, gärna Amandine
  • 1 dl pesto - basilika-, färsk, kyld
  • 1 kruka basilika
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär fisken i 4 portionsbitar. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Bred senap på fisken. Linda in varje fiskbit i en skiva skinka.

  2. Stek fiskbitarna hastigt i en stekpanna med 1 msk olja tills skinkan fått fin färg. Ta upp och lägg dem i en liten ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen i 20–25 min tills fiskens innertemperatur är 54°.

  3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Skala och halvera potatisen på längden. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll bort vattnet och låt ånga av.

  4. Rör ihop pesto, 2 msk vinäger och 1/2 tsk salt. Vänd ihop den varma potatisen med pesto­röran. Strö över pinjenötter och basilika.

  5. Servera potatisen varm eller ljummen med fisken.

Vad tyckte du om receptet?