Paprikarökig kyckling
Tillagning: 10 minuter
I ugn: 35 minuter
Aktiv tid c:a 10 minuter
I ugn: 35 minuter
Aktiv tid c:a 10 minuter
Paprikarökig kyckling laga i ugnen, men det går naturligtvis också bra att lägga den på grillen.
Ingredienser
10
bufféportioner
-
2
kycklingar
- hela (à ca 1,2 kilo)
-
4
vitlöksklyftor
-
4 msk
olivolja
Rub
-
2 msk
farinsocker
-
1 msk
paprikapulver
- rökt
-
1 msk
paprikapulver
-
1 msk
spiskummin
- mald
-
2,5 tsk
salt
-
0,75 tsk
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Halvera kycklingarna. Skala och finhacka vitlöken.
-
Gnid in kycklinghalvorna med vitlök och olja. Blanda socker och kryddor och gnid in kycklingarna med rubben. Låt marinera ca 30 min i en plastpåse i kylen, eller över natten.
-
Lägg kycklingarna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 75°, beräkna ca 35 min.