Paprikarökig kyckling

Paprikarökig kyckling laga i ugnen, men det går naturligtvis också bra att lägga den på grillen.
Petra Lindstrand
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 kycklingar - hela (à ca 1,2 kilo)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja

Rub

  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver - rökt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 2,5 tsk salt
  • 0,75 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera kycklingarna. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Gnid in kycklinghalvorna med vitlök och olja. Blanda socker och kryddor och gnid in kyck­ling­arna med rubben. Låt marinera ca 30 min i en plastpåse i kylen, eller över natten.

  3. Lägg kycklingarna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 75°, beräkna ca 35 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!