Pappardelle med lammfärssås

Recept på pappardelle med lammfärssås. Vardagens köttfärsås får ett lyft med lammfärs smaksatt med rosmarin och honung.
Servera pappardelle  med lammfärssås med riven ost.
Servera pappardelle med lammfärssås med riven ost. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 2 dl vatten
  • 5 rosmarinkvistar
  • 0,5 msk honung
  • 2 krm tabasco - eller annan stark chilisås
  • 1 krm kanel - mald
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 300 g pappardelle
  • 2 msk smör

Garnering

  • rosmarin

Tillbehör

  • pecorino - eller parmesan, riven

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär auberginen i tärningar.

  2. Bryn färsen i olja i en gryta. Tillsätt lök, vitlök och aubergine. Stek tills färsen fått fin färg.

  3. Häll över tomater och vatten och låt koka upp. Lägg i rosmarinkvistarna och tillsätt honung, tabasco och kanel. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme utan lock ca 20 min. Tillsätt mer vatten om det behövs.

  4. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Ta upp rosmarinkvistarna ur såsen och rör ner smöret. Vänd ner pastan i såsen och lägg upp på tallrikar. Servera med riven ost.

Recept av Ylva Porsklev

Vintips till pappardelle med lammfärssås

Copertino Riserva 2009 (2077), Italien, 84 kr.

Stadigt och rejält rödvin med mogen smak. Inslag av läder, kryddor och tobak. 

Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!