Panpizza

Recept på panpizza, en tjockare pizza som bakas i form.

Mitt Kök
Panpizza
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten - 35 grader
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 13 dl vetemjöl special - ca
  • olivolja - till formen

Fyllning

  • 1 dl pizzasås - färdig från burk, drygt
  • 300 g salami
  • 200 g champinjoner
  • 500 g mozzarella - riven

Till garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i bunken. Arbeta ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 45 minuter.

  2. Smörj 4 runda pajformar/bakformar, cirka 23 centimeter i diameter med löstagbar kant med olja. Dela degen och kavla ut till 4 runda pizzor och lägg i formarna. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Bred på ett lager på lager med tomatsås, strimlad salami, skivade champinjoner och riven mozzarella på pizzorna. Grädda i två omgångar mitt i ugnen, cirka 15 minuter. Garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök