Pannkakstårta med lemon curd-grädde

Med pannkakstårta blir det kalas, oavsett om man serverar den som dessert eller som tårta till kaffet.
Allt om Mat

Pannkakstårta med lemon curd-grädde

  • 2,5 dl siktat dinkelmjöl - eller vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Fyllning

  • 3 kiwi
  • 2 dl hallonsylt

Lemon curd-grädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd

Garnering

  • 1 kiwi
  • 150 g hallon

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.

  2. Smält smöret i en stekpanna och rör ner det i smeten. Då behövs inget extra smör vid gräddningen.

  3. Grädda tunna pannkakor i stekpannan, ca 3/4 dl smet per pannkaka, 1 1/2 min på varje sida, strax över medelvärme. Låt pannkakorna kallna.

  4. Skala och mosa kiwin grovt med en gaffel. Varva pannkakor med kiwi och hallonsylt.

  5. Vispa grädden lätt. Tillsätt lemon curd och vispa till ett fast skum. Bred hälften av detta på tårtan och servera resten till.

  6. Skala och skär kiwin i klyftor. Garnera tårtan med kiwi och hallon och servera den med den sparade gräddblandningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!