Pannkakstårta med kokos och hallon

Recept pannkakstårta med kokos och hallon. En favorit för barnen! Och för mamma... Lemon curd ska man alltid ha i skafferiet!
Allt om Mat

Pannkakstårta med kokos och hallon

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör - smält
  • 2 dl kokosflingor

Citrongrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 300 g hallon - frysta eller färska

Garnering

  • hallon - färska
  • citronskal - finrivet
  • kokoschips - eller färska kokosflingor
  • rosenblad - eller andra ätliga blommor

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt 2 dl mjölk under kraftig vispning så att alla mjölklumpar försvinner. Späd med resten av mjölken.

  2. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt smält smör och kokosflingor.

  3. Grädda pannkakor av smeten i en liten stekpanna, ca 2 min på varje sida. Lägg dem på smörgåspapper med en remsa papper emellan och låt kallna.

  4. Vispa grädden ganska hårt. Blanda ca 1 dl vispad grädde med lemoncurden. Vänd sedan försiktigt ner citrongrädden i resten av den vispade grädden.

  5. Mosa hallonen grovt med en gaffel.

  6. Varva pannkakorna med hallon och citrongrädde. Avsluta med en rejäl klick grädde på toppen. Garnera med färska hallon, citronrasp, kokoschips och gärna lite ätliga blommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!