Pannkakstårta med citron- och passionsfyllning
Pannkakorna kan stekas och frysas in. Varva med fyllning och hallon strax före servering.
Ingredienser
-
25 g
smör
-
1,5 dl
vetemjöl
-
0,5 msk
strösocker
-
2 krm
salt
-
2 dl
mjölk
- + 2 dl
-
2
ägg
-
0,5 tsk
kardemumma
- stött
-
1 msk
citronskal
- rivet
Fyllning
-
4 dl
vispgrädde
-
2 dl
lemon curd
-
2
passionsfrukter
- + 1
-
125 g
hallon
- färska + 125 g
Gör så här
-
Smält smöret. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt 2 dl mjölk under kraftig vispning så att alla mjölklumpar försvinner. Späd med resten av mjölken.
-
Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt smör, kardemumma och citronskal.
-
Grädda pannkakor i en liten stekpanna, ca 18 cm i diameter, ca 2 min på varje sida. Lägg dem på smörgåspapper med en remsa papper emellan, låt kallna.
-
Fyllning: Vispa grädden ganska fast. Blanda ca 1 dl vispad grädde med lemon curd. Vänd försiktigt ner citrongrädden i resten av den vispade grädden.
-
Passera 2 passionsfrukter, mät till ca 1 msk. Blanda ner passionsfrukten i grädden. Varva pannkakorna med citron- och passionsgrädde och 125 g hallon. Avsluta med grädde och garnera med 125 g hallon. Garnera med 1 urgröpt passionsfrukt.