Pannkaksspett med färska jordgubbar

Snurra ihop pannkakorna på spett med jordgubbar. Praktiskt, roligt och gott att äta!

Cecilia Hagerling Larsson
Pannkaksspett med färska jordgubbar
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 msk smör - + 2 msk
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • mandelsmör - eller pistaschkräm
  • jordgubbar
  • ev florsocker

Gör så här

  1. Smält 2 msk smör. Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en klumpfri smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Tillsätt det smälta smöret, vaniljsocker och salt. Låt smeten stå i ca 20 min för att svälla.

  2. Grädda pannkakorna i omgångar i 2 msk smör i en het stekpanna. Ytan ska vara guldbrun undertill innan du vänder pannkakan.

  3. Bred mandel- eller nötsmör på pannkakorna och skär dem i bitar ca 3 cm breda. Rulla ihop. Trä varannan rulle och varannan jordgubbe på spett. Pudra eventuellt över florsocker före servering.

Vad tyckte du om receptet?