Pannkaksknyten med spenat och getost

Servera gärna en blandad sallad med syrlig vinägrett till pannkaksknytena Använd frysta eller egengräddade pannkakor.
Petra Lindstrand
Pannkaksknyten med spenat och getost
Pannkaksknyten med spenat och getost Foto: Ulrika Pousette

Pannkaksknyten med spenat och getost

  • 12 pannkakor - tunna
  • 500 g skogschampinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 2 askar babyspenat - (à 100 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 125 g getost
  • 0,75 dl mandel - flagad rostad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Tina pannkakorna om de är frysta.

  3. Ansa och skiva svampen. Fräs den i olja ca 5 min. Lägg i spenaten och fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Fördela spenatfräset på ena halvan av pannkakorna och grovsmula getosten över.

  5. Strö över mandeln, spara ca 1 msk till garnering. Vik den andra halvan av pannkakan över fyllningen och vik den sedan igen så att det blir en trekant. Lägg knytena i en smord ugnssäker form.

  6. Strö över den sparade mandeln och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  7. Servera gärna med en blandad sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!