Pannkaksbollar

Recept på pannkaksbollar, även kallade aebleskiver, som äts i Danmark i juletid. Det krävs en munkpanna för att göra bollarna.

Pannkaksbollar
Foto: Hembakat

Ingredienser

  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2,25 dl mjölk
  • 3 msk smör - smält + 5 msk

Fyllning

  • sylt - eller nötcrème

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1.  Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Dela äggen. Vispa ihop äggulor, mjölk och 3 msk smör. Tillsätt mjölmixen och vispa slätt.

  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i smeten.

  3. Värm en munkpanna på medelvärme och lägg 1 tsk smör i varje hål. Häll i 1 msk smet när smöret bubblar. Lägg på 1 tsk sylt i smeten och häll sedan på mer smet så den når upp till kanten på munkpannan.

  4. Stek 3-5 min. Vänd med hjälp av en gaffel eller en sticka. Stek ytterligare 2-3 min.

  5. Lägg pannkaksbollarna över på en tallrik och håll dem varma till servering. Pudra med florsocker precis före servering.

  6. Recept Saga Areng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?