Pannkaksbollar
Recept på pannkaksbollar, även kallade aebleskiver, som äts i Danmark i juletid. Det krävs en munkpanna för att göra bollarna.
Ingredienser
-
2,25 dl
vetemjöl
-
1,5 tsk
strösocker
-
1 tsk
bakpulver
-
1 krm
salt
-
2
ägg
-
2,25 dl
mjölk
-
3 msk
smör
- smält + 5 msk
Fyllning
-
sylt
- eller nötcrème
Garnering
-
florsocker
Gör så här
-
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Dela äggen. Vispa ihop äggulor, mjölk och 3 msk smör. Tillsätt mjölmixen och vispa slätt.
-
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i smeten.
-
Värm en munkpanna på medelvärme och lägg 1 tsk smör i varje hål. Häll i 1 msk smet när smöret bubblar. Lägg på 1 tsk sylt i smeten och häll sedan på mer smet så den når upp till kanten på munkpannan.
-
Stek 3-5 min. Vänd med hjälp av en gaffel eller en sticka. Stek ytterligare 2-3 min.
-
Lägg pannkaksbollarna över på en tallrik och håll dem varma till servering. Pudra med florsocker precis före servering.
-
Recept Saga Areng, Hembakat