Gratinerade pannkakor

Pannkakor som är gratinerade och fyllda med grönsaker. Gör gärna egna pannkakor. Eller köp färdiga, det blir också gott.

Lena Söderström
Gratinerade pannkakor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk smör - smält

Fyllning

  • 2 zucchini - à 300 g
  • 2 tomater
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 dl prästost - (17 %) riven lagrad, + 1 dl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och salt. Blanda i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken i omgångar. Rör i smöret.

  2. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna med släpplätt-beläggning och lägg dem efter hand på en tallrik. Sätt ugnen på 250º.

  3. Ansa och skär zucchinin i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skär tomaterna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Stek zucchini och tomater i smör i en stekpanna ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

  4.  Fördela zucchini, tomater och 1 1/2 dl ost på pannkakorna. Vik ihop dubbelt två gånger.

  5. Lägg pann­kakorna i en ugnssäker form. Ringla över grädden och strö på 1 dl ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.

  6. Strö över persilja och servera.

Vad tyckte du om receptet?