Gratinerade pannkakor

Pannkakor som är gratinerade och fyllda med grönsaker. Gör gärna egna pannkakor. Eller köp färdiga, det blir också gott.
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk smör - smält

Fyllning

  • 2 zucchini - à 300 g
  • 2 tomater
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 dl prästost - (17 %) riven lagrad, + 1 dl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och salt. Blanda i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken i omgångar. Rör i smöret.

  2. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna med släpplätt-beläggning och lägg dem efter hand på en tallrik. Sätt ugnen på 250º.

  3. Ansa och skär zucchinin i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skär tomaterna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Stek zucchini och tomater i smör i en stekpanna ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

  4.  Fördela zucchini, tomater och 1 1/2 dl ost på pannkakorna. Vik ihop dubbelt två gånger.

  5. Lägg pann­kakorna i en ugnssäker form. Ringla över grädden och strö på 1 dl ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.

  6. Strö över persilja och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!