Pannkakor utan mjölk och gluten

Recept på mjölkfria och glutenfria pannkakor. Goda pannkakor utan mjölk och gluten. Också mycket matigare än vanliga pannkakor.

Tove Nilsson
Pannkakor utan mjölk och gluten
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1,5 dl sötmandel - (100 g)
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 4 msk rapsolja - neutral, eller mjölkfirtt margarin

Till servering

  • 2 msk florsocker
  • 1 pkt hallon - frysta (225 g)

Gör så här

  1. Mal mandeln i en mandelkvarn eller mixa till ett grovt mjöl i matberedare eller blender.

  2. Blanda mandel- och majsmjöl. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet.

  3. Blanda i salt och socker. Vispa i äggen ett i taget.

  4. Låt smeten svälla 5 min.

  5. Stek i olja eller margarin i pannkakslagg eller stekpanna. Vispa upp smeten mellan varje stekning.

  6. Pudra över florsocker och servera med tinade hallon.

Vad tyckte du om receptet?