Pannkakor utan mjölk och gluten

Recept på glutenfria pannkakor. Goda pannkakor utan mjölk och gluten. Också mycket matigare än vanliga pannkakor.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1,5 dl sötmandel - (100 g)
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 4 msk rapsolja - neutral, eller mjölkfirtt margarin

Till servering

  • 2 msk florsocker
  • 1 pkt hallon - frysta (225 g)

Gör så här

  1. Mal mandeln i en mandelkvarn eller mixa till ett grovt mjöl i matberedare eller blender.

  2. Blanda mandel- och majsmjöl. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet.

  3. Blanda i salt och socker. Vispa i äggen ett i taget.

  4. Låt smeten svälla 5 min.

  5. Stek i olja eller margarin i pannkakslagg eller stekpanna. Vispa upp smeten mellan varje stekning.

  6. Pudra över florsocker och servera med tinade hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!