Pannacotta med smak av sommar och gräslök

Bjuder du på denna förrätt kan du förstås inte ha en pannacotta till dessert, men en smulpaj till bär håller sommartemat lika bra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 rödlök - finhackad
  • 0,5 dl gräslök - hackad
  • 1 dl gräddfil
  • 30 g löjrom - eller stenbitsrom
  • 1 nypa gräslök - för garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 min.

  2. Värm grädden i en kastrull och ta av från plattan. Lyft upp gelatinbladet och rör ner det i grädden. Krydda med salt och peppar, blanda ner rödlök, gräslök och gräddfil.

  3. Häll smeten i dubbla stora muffinsformar. Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten. Hit kan förberedas.

  4. Lägg på löjrommen och gräslök före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!