Pannacotta med havtorn och fruktsallad

Pannacotta är en perfekt dessert som går att förbereda. Havtornsjuicen ger smak åt både pannacotta och gelé.
Allt om Mat

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl havtornsjuice
  • 4 msk strösocker

Gele

  • 2 gelatinblad
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl havtornsjuice
  • 2 msk strösocker

Frukt

  • passionsfrukt
  • physalis
  • papaya
  • kumquat

Gör så här

  1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp grädden med vaniljfrön och vaniljstång, havtornsjuice och socker.

  2. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och smält det i grädden under omrörning. Ta bort vaniljstången. Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ kallt i kylskåpet för att stelna, ca 2 timmar.

  3. Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten, havtornsjuice och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt gelén kallna tills det blivit trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt till servering.

  4. Servera med frukt i en skål bredvid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!