Pannacotta med hallon

Recept på pannacotta med hallon. Pannacotta görs vanligtvis med grädde, men här görs pannacottan helt mjölkfri med havregrädde och sojamjölk.
Tove Nilsson

Pannacotta

  • 1 vaniljstång
  • 2 pkt havregrädde - (á 250 ml)
  • oatly imat 13%
  • 3 dl sojamjölk
  • 3 dl hallon - frysta (ca 170 g)
  • 1 dl strösocker
  • 7 gelatinblad

Till servering

  • 1 pkt hallon och blåbär - frysta (225 g)

Gör så här

  1. Snitta och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Värm havregrädde, sojamjölk, frysta hallon, vaniljfrön och -stång samt socker i en kastrull. Rör med slev och mosa hallonen mot kanten så att smeten färgas rosa. Lägg ev till 1 msk extra socker om hallonen inte är söta nog.

  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

  3. Sila den varma blandningen genom sil och mosa hallonen i silen så att all god smak hamnar i grädden. Häll tillbaka gräddblandningen i kastrullen och värm på nytt.

  4. Ta av från värmen och rör ner urkramade gelatinblad. Rör tills gelatinet smält. Låt blandningen svalna.

  5. Fyll 8 glas och låt stelna i kylen ca 4 timmar. Pannacottan kan spricka lite beroende på hur mycket syra hallonen innehåller, men smaken är lika god.

  6. Toppa med tinade bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!