Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pannacotta - enkelt recept på lättlagad dessert

Ett enkelt recept på pannacotta som inte går att misslyckas med. Servera gärna pannacottan med färska bär som hallon, blåbär eller jordgubbar eller frukt skuren i mindre bitar. Utgå från ett grundrecept på pannacotta och toppa med säsongens bär, en kompott eller knäckigt smul.

Pannacotta kan lagas i god tid innan servering och är en populär efterrätt till bland annat nyår.

Pannacotta - enkelt recept på lättlagad dessert
Pannacotta - enkelt recept på lättlagad dessert
Pannacotta - enkelt recept på lättlagad dessert
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1,5 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker - eller 1 tsk rivet citronskal

Tillbehör

  • bär - eller frukt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Tillsätt eventuellt vaniljsocker eller rivet citronskal. Ta upp gelatinbladen från vattnet och låt de smälta i grädden under omröring.

  3. Häll grädden i glas. Ställ dem i kylen ca 2 timmar. Toppa pannacottan med bär eller frukt och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på pannacotta utan gelatin hittar du här:

Fler klassiska efterrätter hittar du här: