Panna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salciccia
Panna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salciccia är lyxiga italienska smaker! Och små goda färska korvar ersätter de klassiska prinskorvarna. Stek gärna köttbullarna i förväg och låt dem kallna. Då är det lätta att steka ihop samtidigt med korven vid servering!
Ingredienser
-
500 g
färs
- av kalv eller högrev
-
1
gul lök
-
1 burk
soltorkade tomater
- inlagda (150 g)
-
30 g
pecorino
-
1 msk
smör- och rapsolja
- + 2 msk
-
1 dl
vispgrädde
-
0,5 dl
ströbröd
-
3 msk
kalvfond
- konc
-
1
ägg
-
1 tsk
salt
-
0,5 tsk
svartpeppar
- nymald
-
1 kruka
salvia
Tillbehör
-
2 pkt
minisalsiccia
- med rosmarin och fänkål (à 180 g)
-
1 msk
olivolja
Garnering
-
pecorino
Gör så här
-
Skala och finhacka löken. Häll bort oljan från de soltorkade tomaterna och finhacka dem. Riv osten.
-
Bryn löken i 1 msk smör– och rapsoljeblandning i en stekpanna 2–3 min. Rör ihop grädde, ströbröd, fond och ägg. Blanda i färs, lökfräs, tomater, ost, salt och peppar. Rulla färsen till bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
-
Stek köttbullarna runtom i omgångar i 2 msk smör- och rapsoljeblandning i en stekpanna på medelvärme ca 7 min. Stek korvarna i olja ca 5 min runtom. Repa och låt salviabladen steka med de sista 10 sekunderna.
-
Lägg upp köttbullar, korv och salviablad på ett fat och riv över pecorino.