Pankopanerad spätta­filé med sötsur salsa

Recept på pankopanerad spätta­filé med sötsur salsa. Salsan är god även till exempelvis grillad kyckling. 

Ingredienser

  • 600 g spättafilé
  • 1 ägg
  • 2 dl panko
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • rapsolja

Salsa

  • 0,5 ananas
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sambal oelek

Tillbehör

  • 3 dl ris
  • 150 g sockerärter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 

  2. Salsa: Skär bort skalet från ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar. Kärna ur och småtärna  paprikan. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda ananas, paprika och lök med vinäger, socker, sambal oelek och 2 krm salt.

  3. Krydda fisken med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd den först i uppvispat ägg och sedan i panko. 

  4. Stek fisken i omgångar i 3 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  5. Servera den nystekta fisken med salsa, ris och lättkokta sockerärter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!