Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs och marinerade grönsaker

Recept på panko- och noripanerad skrei. Fisken ska stekas strax före servering och ätas riktigt nylagad.
Allt om Mat
Recept på Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs och marinerade grönsaker.
Recept på Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs och marinerade grönsaker. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 g torskrygg - gärna skrei
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 ägg
  • 2 dl panko - japanskt ströbröd
  • 2 noriblad
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör

Sojamajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk soja - japansk
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm chiliflakes

Grönsaker

  • 2 morötter
  • 1 fänkålsstånd
  • 150 g sockerärter
  • 0,5 dl lime - pressad
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Strö salt och chiliflakes på ­fisken. Vispa upp ägget. Blanda panko och smulade noriblad. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko med noriblad.

  2. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt i oljan i en fin stråle under vispning. Blanda ner soja, sesamolja och chiliflakes.

  3. Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem och fänkålen tunt, gärna på mandolin (spara fänkålsdillen). Skär sockerärterna i strimlor.

  4. Blanda limesaft, olja, salt och chiliflakes. Blanda dressingen med grönsakerna.

  5. Stek fisken runt om i smör i en stekpanna tills innertemperaturen är 52°, ca 10 min.

  6. Servera fisken direkt med majonnäs och grönsaker. Garnera med fänkålsdill och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!