Panerade kycklingtärningar

Bjud på smarrig italiensk rätt på panerat kycklingbröst och grönsaker med smak av selleri, morot och basilika.
Allt om Mat

Panerade kycklingtärningar

  • 450 g kycklingbröst
  • 3 ägg
  • 100 g mjöl
  • 100 g ströbröd
  • 100 g smör
  • 2 dl extra jungfruolivolja
  • 20 g selleri
  • 20 g morot
  • basilika
  • 20 g lök
  • 500 g Mutti Passata passerade tomater
  • 1 msk Mutti Triplo Concentrato tomatpuré - trippelkoncentrad

Gör så här

  1. Grovtärna kycklingen och förbered ingredienserna till paneringen: mjöl, ägg och ströbröd. Upprepa paneringen två gånger för ett knaprigare resultat. Doppa först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Smält smöret och den extra jungfruoljan till friteringen i en stekpanna. Fritera tärningarna i 4 - 5 minuter. Bryn selleri, morot och lök i lika delar till såsen. Det ska vara ca 20 g av vardera och de ska vara grovhackade. Tillsätt vitt vin och låt bräsera. Tillsätt Mutti Passata passerade tomater. Tillsätt även 1 msk Mutti Triplo Concentrato trippelkoncentrad tomatpuré utspädd i lite vatten för fylligare smak. Låt koka i 7 - 8 minuter. Lägg upp på tallriken: passerade tomater underst, tärningarna i mitten och några basilikablad uppfrästa i lite olja som garnering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!