Panerad kyckling med curryröra

Panera i cornflakes och du får en krispig och spännande panering. Riset blir smakrikt och matigare med rotselleri i. Det går bra att byta ut sellerin mot t ex morot eller palsternacka om du har rester i skafferiet. Låt gärna kycklingen ligga och torka till ett litet tag efterpanering, t ex på ett galler.

Petra Lindstrand
Panerad kyckling med curryröra
Panerad kyckling med curryröra Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g kyckling - minutfilé
  • 100 g cornflakes
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg

Ris

  • 1 gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl ris - gärna basmati

Röra

  • 1 äpple - syrligt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk curry

Tillbehör

  • 100 g sallad
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ris: Skala och finhacka lök och rotselleri. Stek lök och selleri i 1 msk smör i en kastrull i ca 3 min. Rör i tomatpurén och fräs i ca 1 min. Smula i buljongtärningen. Tillsätt ris, 1/2 tsk salt och vatten enligt anvisning på risförpackningen. Koka upp och låt småkoka under lock tills riset är klart.

  2. Grovkrossa flingorna. Krydda kycklingen med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd skivorna i mjöl och skaka av. Doppa dem i uppvispat ägg och panera därefter i flingorna. Stek kycklingen i 2 msk smör i en medelvarm panna, i ca 4 min på varje sida.

  3. Röra: Skala och fintärna äpplet. Rör ihop äpple, yoghurt, curry och 2 krm salt.

  4. Skär kycklingen i skivor. Servera kycklingen med ris, yoghurtröra och sallad.

Vad tyckte du om receptet?