Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Panerad fisk med dillsmör och potatismos

Recept på panerad fisk med dillsmör. När man panerar fisken själv blir det så mycket godare och man får mer fisk och mindre panering jämfört med om man köper färdiga fisk­panetter. Det tar inte särskilt lång tid att dubbelpanera fisk­bitarna.
Panerad fisk med dillsmör och potatismos
Panerad fisk med dillsmör och potatismos
Panerad fisk med dillsmör och potatismos
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g vit fiskfilé - t ex torsk
  • 700 g potatis
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl dill - + 1 msk hackad
  • 1 ägg
  • 300 g frysta ärter
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 citron - + 0,5
  • 100 g blandade salladsblad
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Ta fram två platta tallrikar och en djup. Blanda mjöl och 1 tsk salt på en tallrik och ströbröd och 1/2 dl hackad dill på den andra tallriken. Vispa upp ägget i den djupa tallriken. Skär fisken i portionsbitar och doppa dem först i mjölblandningen, därefter i ägg och sist i ströbröd.

  3. Stek fisken i omgångar i 2 msk smör. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen.

  4. Häll av kokvattnet från potatisen, men spara 1 dl. Mosa potatisen med 1 msk smör, mjölk och kokvatten.

  5. Pressa saften ur 1/2 citron. Skär 1/2 citron i bitar. Smält i 2 msk smör och blanda med pressad citronsaft och 1 msk hackad dill. Servera den stekta fisken med potatismos, ärter, dillsmör, citronbitar och sallad.

Vad tyckte du om receptet?