Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Ta fram två platta tallrikar och en djup. Blanda mjöl och 1 tsk salt på en tallrik och ströbröd och 1/2 dl hackad dill på den andra tallriken. Vispa upp ägget i den djupa tallriken. Skär fisken i portionsbitar och doppa dem först i mjölblandningen, därefter i ägg och sist i ströbröd.
Stek fisken i omgångar i 2 msk smör. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen.
Häll av kokvattnet från potatisen, men spara 1 dl. Mosa potatisen med 1 msk smör, mjölk och kokvatten.
Pressa saften ur 1/2 citron. Skär 1/2 citron i bitar. Smält i 2 msk smör och blanda med pressad citronsaft och 1 msk hackad dill. Servera den stekta fisken med potatismos, ärter, dillsmör, citronbitar och sallad.