Paneer-ost

Osten paneer är en basvara i det punjabiska köket. Den är god att äta som den är, marinerad eller i grytor. Överraskande enkel att göra.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Paneer-ost

  • 4 l mjölk (3%)
  • 2 citroner

Gör så här

  1. Koka upp mjölken i en gryta. Rör i citronsaften. Låt koka under omrörning tills ostmassan skär sig.

  2. Häll av vätskan i en sil. Linda in massan i en kökshandduk och lägg den i en sil med en tyngd ovanpå. Låt ytterligare vätska rinna av 3–4 timmar i rumstemperatur. Osten är hållbar 3–4 dagar i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!