Pan con tomate

Enkelt, gott och aptitretande.
Petra Lindstrand
Pan con tomate
Pan con tomate Foto: Anna Skoog

Pan con tomate

  • 1 baguette - rustik, eller lantbröd
  • 2 msk olivolja

Tillbehör

  • 8 stora körsbärskvisttomater - mogna
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • ev olivolja
  • 2 dl oliver - gärna spanska, blandade

Gör så här

  1. Ta fram tomaterna i god tid så att de blir rumsvarma. Skär brödet i skivor och pensla olja på båda sidor. Stek brödet i stekpanna tills det är frasigt och har fått fin färg. Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater och oskalade vitlöksklyftor.

  2. Vid servering: Halvera vitlöksklyftorna och dra dem mot brödens snittyta. Halvera tomaterna och dra tomatens snittyta mot bröden så att tomatköttet fastnar på bröden. Strö över lite flingsalt, peppar och eventuellt lite extra olivolja. Servera med oliver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!